Γιώργος Λυγερός
Γιώργος ΛυγερόςOwner

Μήνυμα από
Γ. Λυγερό

Κύριος γνώμονας της εταιρείας, από την ίδρυσή της, και βασικός πυλώνας για την λήψη των αποφάσεων ήταν, και παραμένει η συνεχής εξέλιξη. Η εναρμόνιση στις νέες απαιτήσεις της αγοράς, ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον, η εταιρική κοινωνική ευθύνη υπαγορεύουν τα βήματά μας.

Η στρατηγική μας για την παροχή υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής εξυπηρέτησης των πελατών στηρίζεται στο υψηλής επαγγελματικής ειδίκευσης μόνιμο προσωπικό μας, στις πολυετείς στρατηγικές συνέργειες, στην ισχυρή διεθνή δικτύωση, στην διαχείριση γνώσης βασισμένη στην εμπειρία και στο ομαδικό πνεύμα.

Η Εταιρία μας

Από την ίδρυσή της το 1969, το επίκεντρο της εταιρείας ήταν η ανάπτυξη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή συστημάτων ψύξης / θέρμανσης υψηλής ποιότητας για διάφορες εφαρμογές. Η Psyctotherm εξειδικεύεται στα συστήματα Marine HVAC, την παραγωγή εναλλακτών θερμότητας, την εγκατάσταση, την επισκευή και την εμπορία. Οι κύριοι τομείς δραστηριότητάς της αφορούν τις θαλάσσιες, βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές.

Το τμήμα R&D ιδρύθηκε το 2013 και έκτοτε, η μέση ετήσια αύξηση ύψους 10-15% , επιτρέπει την περαιτέρω επένδυση στην καινοτομία και την παροχή νέων και αναβαθμισμένων προϊόντων, με την ενεργειακή απόδοση ως πρώτη προτεραιότητα. Έχει λάβει τρεις Σφραγίδες Αριστείας από την Ε.Ε. (Seals of Excellence) και συμμετέχει σε τέσσερα ακόμα συγχρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα.

Η εταιρεία λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της στον Πειραιά, συνολικής έκτασης 1800 τ.μ., καλύπτοντας δραστηριότητες όπως εμπορικό κατάστημα, αποθήκες, γραφεία και συνεργείο με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό που αναβαθμίζεται συνεχώς. Διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό, με πολύχρονη εμπειρία και άριστη τεχνογνωσία.

Έχουμε αποκτήσει πιστοποίηση ISO 9001 και ISO 14001 για διασφάλιση ποιότητας και ISO 45001 διαχείρισης υγείας & ασφάλειας στην εργασία . Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ και τα πρότυπα EN, εκδίδοντας επίσης την πιστοποίηση συμμόρφωσης για εγκαταστάσεις σε πλοία και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

Επιπλέον, η Psyctotherm είναι μέλος :

  • της HEMEXPO (Έλληνες κατασκευαστές και εξαγωγείς θαλάσσιων εξοπλισμών), επεκτείνοντας την πελατειακή της βάση και συνεργαζόμενη με άλλες εταιρείες στον τομέα για να εξελίξουν από κοινού την καινοτομικότητά τους,
  • και της WIMA μη κερδοσκοπική ένωση (Worldwide Industrial & Marine Association), δίκτυο πιστοποιημένων εταιρειών παγκόσμιας εμβέλειας, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες στον ναυτιλιακό τομέα, με τον κ. Λυγερό (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Psyctotherm ) να κατέχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της WIMA.

Λόγω της ανάπτυξης της εταιρείας, ξεκινήσαμε τη διαδικασία για τη μετεγκατάσταση του εργαστηρίου παραγωγής σε ένα μεγαλύτερο ιδιόκτητο κτίριο στον Πειραιά κοντά στα κεντρικά γραφεία της. Η διαδικασία, που  θα ολοκληρωθεί το 2020, περιλαμβάνει μεγάλες επενδύσεις σε μηχανήματα παραγωγής, μεγαλύτερη αποθήκη και καλύτερη διαχείριση όλων των παραγγελιών. Αυτή η στρατηγική απόφαση θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιταχύνει τη διαδικασία παραγωγής και να διπλασιάσει σταδιακά την παραγωγική της ικανότητα, ώστε να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο αριθμό πωλήσεων.

Πιστοποιήσεις
   

Image
Image

Φιλοσοφία και όραμα

Αναπτύσσουμε, παράγουμε και διαθέτουμε προηγμένα συστήματα ψύξης και  θέρμανσης με διεθνείς πιστοποιήσεις και υψηλή ποιότητα για διάφορες εφαρμογές, πάντα με υπευθυνότητα, ακεραιότητα, καινοτομία, ποιότητα, αξιοπιστία και σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Μέσα σε ένα ευμετάβλητο, οικονομικό περιβάλλον επιδιώκουμε να εξελισσόμαστε, να βελτιωνόμαστε και να προσαρμοζόμαστε, ώστε να ανταποκρινόμαστε πιο αποτελεσματικά στις εκάστοτε επιταγές της αγοράς.

Όραμα μας είναι η PSYCTOTHERM να αποτελέσει το σημείο αναφοράς τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στην παγκόσμια, ως η πιο αξιόπιστη, καινοτόμα και ποιοτική εταιρεία παραγωγής, διάθεσης και επισκευής συστημάτων Marine HVAC και  εναλλακτών θερμότητας.

Ιστορικό

Το 1969, ο Ιωάννης Λυγερός στεγάζει στην οδό Λεωνίδου το πρώτο μηχανουργείο για επισκευές ψυκτικών μηχανημάτων πλοίων.
Το 1974, ξεκινάει μια συνεργασία με τον Στράτο Ψαθά, μεταφέρονται σε νέες εγκαταστάσεις στην οδό Αγχιάλου στον Πειραιά με κύριες δραστηριότητες την συντήρηση και την επισκευή των συστημάτων ψύξης και κλιματισμού στα πλοία.
Image
Το 1977, ένας νέος συνεργάτης προστίθεται, ο Ιωάννης Ιατρού, και επεκτείνουν τις δραστηριότητες στον τομέα της κατασκευής εξοπλισμού εστίασης για πλοία.
Image
Το 1981, η εταιρεία μεταφέρεται σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην οδό Παπαστράτου στον Πειραιά.
Το 1987, η συνεργασία λύεται, και την εταιρεία αναλαμβάνει μόνος του ο Ιωάννης Λυγερός. Επικεντρώνεται στην συντήρηση και επισκευή των συστημάτων ψύξης και κλιματισμού πλοίων.
Image
Το 1990, αποκτά την αποκλειστική αντιπροσωπεία των εταιρειών GRASSOGEA, DORIN, BUUS, και εδραιώνει την εμπορική ταυτότητα της εταιρείας.
Image
Το 1996, μεταφέρεται στην οδό Χρ. Σμύρνης 70 στον Πειραιά σε ένα χώρο 750τ.μ., όπου λειτουργούν τα γραφεία οι αποθήκες και το συνεργείο της εταιρείας.
Image
Το 1998, συμμετέχει για πρώτη φορά στα Ποσειδώνια.
Image
Το 2002, ο γιος του, Γεώργιος Λυγερός, αναλαμβάνει πλήρως την διαχείριση της εταιρείας.
Image
Το 2006, στην συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης & Βασιλικών 39 στον Πειραιά, ξεκινάει η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου κτηρίου δίπλα στο παλιό. Η κατασκευή καλύπτει συνολικά εμβαδό 800τ.μ. η οποία και ολοκληρώνεται το 2008.
Image
Το 2008, η εταιρεία επικεντρώνεται στο εμπόριο μηχανημάτων και ανταλλακτικών ψύξης και κλιματισμού. Οι νέες εγκαταστάσεις στεγάζουν το κατάστημα, τα γραφεία, τις αποθήκες και το συνεργείο. Μια νέα δραστηριότητα αρχίζει εκείνη την χρονιά, η κατασκευή μονάδων ψύξης και κλιματισμού, και το παλιό κτήριο μετατρέπεται σε βιοτεχνία.
Image
Το 2011, η εταιρεία αποκτά την βιοτεχνία κατασκευής ψυκτικών στοιχείων με έδρα στο Μοσχάτο, στην οδό Ιλισού 125.
Image
Λίγα χρόνια μετά, το 2014, η βιοτεχνία μεταφέρεται στα κεντρικά και αναπτύσσει τις κατασκευές.
Image
Το 2015, η εταιρία προχώρησε στην ανανέωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού με σύγχρονες CNC μηχανές, με σκοπό την αύξηση της ποιότητας των προϊόντων, της απόδοσης και της παραγωγικότητας.
Image
Η πολιτική της εταιρείας είναι να αναζητά συνεχώς νέες δυνατότητες ανάπτυξης προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες της. Έχει πιστοποίηση ISO 9001, ISO 14001 για διασφάλιση ποιότητας και ISO 45001 διαχείρισης υγείας & ασφάλειας στην εργασία. Τα προϊόντα κατασκευάζονται σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε. και των προτύπων ΕΝ.
Η μετεγκατάσταση του εργαστηρίου παραγωγής σε ένα μεγαλύτερο ιδιόκτητο κτίριο στον Πειραιά κοντά στα κεντρικά γραφεία της, θα ολοκληρωθεί το 2020. Θα περιλαμβάνει μεγάλες επενδύσεις σε μηχανήματα παραγωγής, μεγαλύτερη αποθήκη και καλύτερη διαχείριση όλων των παραγγελιών.
Image

#psyctotherm

Ιnstagram

Ακολουθήστε μας και ενημερωθείτε για τα νέα μας προϊόντα και δημοσιεύσεις.
Image
Image
Image
Image
Image